Puzzelen

Puzzelen

Ben jij al besmet met het virus? Geen paniek, ik bedoel het Puzzelvirus! Heel wat mensen hebben als hobby puzzelen. En zeker tijdens de lockdowns die we de afgelopen jaren hebben gehad, werd dit aantal fanatieke puzzellaars alleen maar groter. Leuk! Want de verschillende puzzelmakers kwamen hierdoor ook met nieuwe uitgaven en ideeën.

Puzzelen

Leuk om alleen te doen, maar zeker ook leuk om samen te werken aan een puzzel of met het complete gezin een puzzel te maken. Je kunt een puzzel voor jezelf kopen, maar het is ook een heel leuk cadeau om aan iemand te geven. Of zet een puzzel op je eigen verlanglijstje.

Op bordspelwinkel.com hebben we een flinke collectie met puzzels voor je geselecteerd ………. Op zoek naar een leuke puzzel? Er is heel veel aanbod, verschillende merken, soorten en categorieën. Voor de beginners zijn er leuke puzzels, voor de gevorderden is het aanbod ook enorm. Veel stukjes? Of megaveel stukjes. Of begin je liever aan een puzzel met wat minder stukjes?

Ravensburger legpuzzels

De legpuzzels van het merk Ravensburger zijn veruit de meest bekende, de puzzelstukjes van dit merk lopen op tot 241.000 stukjes.
Ravensburger is een Duits bedrijf opgericht in de stad Ravensburg. De eerste Ravensburger puzzel kwam in 1891 op de markt, sindsdien zijn deze legpuzzels niet meer weg te denken. Deze puzzels staan bekend om hun prachtige afbeeldingen en er zijn ook veel Disney puzzels van Ravensburger verkrijgbaar.

Jan van Haasteren legpuzzels

Van Jumbo zijn de bekende en populaire Jan van Haasteren puzzels en de Wasgij puzzels. Laten we beginnen met de Jan van Haasteren puzzels. Het zijn stuk voor stuk allemaal komische platen met terugkerende vaste kenmerken. Het handelsmerk van Van Haasteren is de haaienvin. In iedere Jan van Haasteren legpuzzel kun je wel een haaienvin vinden.

Er zijn meer kenmerken en de kenner zal ze opnoemen: zo zijn Sinterklaas, de handjes, het kunstgebit en Jan’s zelfportret in bijna elke puzzel terug te vinden. Er zijn 200 verschillende Jan van Haasteren legpuzzels en de echte fans kunnen niet wachten tot de nieuwste verkrijgbaar is. De meeste legpuzzels van Jan van Haasteren zijn 1000 stukjes. Zoek je één van die komische puzzels? Wij hebben ze voor je gevonden, bekijk hier alle Jan van Haasteren puzzels.

Wasgij legpuzzels

De Wasgij puzzels, steeds populairder onder de legpuzzels. Dit puzzelmerk is relatief jong, de eerste Wasgij legpuzzel kwam in 1997 uit. En ondertussen zijn er meer dan 100 verschenen. Er zijn vier verschillende concepten in de Wasgij-reeks, die zijn zeer verschillend van elkaar, maar ze hebben één ding gemeen – de afbeelding op de doos is niet wat je gaat puzzelen! Er zitten gelukkig altijd wel een aantal kleine hints bij, maar de uiteindelijke puzzelplaat blijft tot het einde een verrassing. Je hebt de Original, de Destiny, de Mystery en de Christmas collectie.

Een tip van mij als je meerdere puzzels wilt gaan maken van Wasgij, schrijf de nummers op van de puzzels die je hebt gemaakt. Ga je een nieuwe Wasgij puzzel uitzoeken om te maken, neem dan je lijstje met al gemaakte puzzelnummers erbij. De plaat van de doos zul je waarschijnlijk niet herkennen en je zal zeker niet de eerste zijn die een Wasgij puzzel dubbel aanschaft. De Wasgij puzzels zijn hier te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *